Ambasadorjev dnevnik:Ambasadorji smo leto 2012 začeli s polnim zagonom

Ob zaključku prejšnjega leta smo si Ambasadorji nasmeha zaželeli veliko energije, da bi lahko še naprej delili nasmehe, naklonjene institucije, s katerimi smo sodelovali do sedaj, uspešno izpeljan seminar (in tečaj) ter nekaj novih članov, ki bi nam bili pripravljeni deliti nasmehe tistim, ki nimajo prav nobenega razloga za to. Zavedali smo se, da nas z novim letom pričakujejo novi izzivi in nove naloge. Potihem smo upali, da nam bo uspelo.

Naš prvi dogodek je bila delavnica Brez strahu pred psom, ki smo jo pripravili v okviru Mednarodne razstave psov vseh pasem v Ljubljani. Udeležilo se je je kar precej otrok, ki so spoznavali obnašanje psov in svoje pravilne odzive. Veseli smo bili obiska otrok iz Osnovne šole Borovnica, kjer že nekaj let deluje kinološki krožek. Za našo Špelo K. je bil to prvi dogodek v oranžnih barvah. Izkazala se je odlično. Bravo, Špela K.! Drugi dan sta večje breme nosila Calli in Sky s svojima vodnicama Tadejo in Uršo.

Dejan je uspel realizirati veliko delo. Pripravil je prodajno razstavo slik, od prodaje katerih en delež dobimo tudi Ambasadorji nasmeha. Razstava je odprta še en teden. Veseli smo sodelovanja z vsemi umetniki. Za njihovo prijaznost smo jim iz srca hvaležni.

Priredili smo pa tudi seminar za nove delovne pare. Veseli smo bili polne predavalnice in številnih nasmejanih obrazov. Z nekaterimi se bomo srečevali tudi na tečaju z njihovimi štirinožnimi spremljevalci. Komaj čakamo 10. marca, ko bomo imeli prvič tečaj z novimi tečajniki.

Sicer pa pridno delamo v naših stalnih institucijah. Stane v CIRIUSu v Kamniku, Urša v razvojnem oddelku vrtca na Koleziji, Zvone v domu na Taboru, Tina v psihiatrični bolnišnici, Neža pa začenja z delom v domu za ostarele na Poljanah v Ljubljani.

Opažajo nas pa tudi mediji (tako virtualni kot papirnati). Tako so nas predstavili na kar dveh straneh v reviji Lady. Redno pa pišemo Ambasadorjev dnevnik na portalu www.mojpes.net. Kot vidite, imamo pa zdaj tudi čisto svoj blog.

V prihodnosti nas poleg tečaja in rednega dela čaka še nekaj zanimivih projektov, o katerih vas bomo obveščali na našem blogu, spletni strani in na zidu na facebooku.

Neža Vilhelm