Poldi in Čil na obisku v jasličnem oddelku

Vzgojiteljica Kristina nam je poslala naslednji zapis:

AMBASADORJI NASMEHA PONOVNO NA OBISKU – ježek Polde in činčila Čil: popestritev dogajanj v tednu med »prvomajskimi počitnicami«

V tednu »prvomajskih počitnic«, od 28. do 30. aprila 2014, smo, zaradi velike odsotnosti otrok v enoti Zmajček, izvajali varstvo otrok na lokaciji matičnega vrtca Zelena jama. V skupinah je bilo malo otrok, ki so bili tudi različnih starosti. Zato smo se odločili, da bomo dogajanje v teh dneh popestrili in otrokom omogočili drugačno izkušnjo bivanja v VVO.
Na obisk smo povabili Ambasadorje nasmeha, ki so s seboj pripeljali tudi glavni zvezdi dogajanja. To sta bila ježek Polde in činčila Čil.
Otroci so bili na začetku do obeh živali previdni in zelo zadržani. Ambasadorke so se zelo potrudile in obe živalci slikovito opisale in jih približale otrokom, ki so se nato sprostili ter se ježku in činčili približali. Ogledovali so si ju in opazovali ter ju božali.
Vsi skupaj smo se tako naučili veliko novega in se imeli zelo lepo, ambasadorkam nasmeha pa se zelo lepo zahvaljujemo za njihov čas, trud, dobro voljo in nasmeh.