Poletne bralne urice z Ojo na Debelem Rtiču

http://www.zdravilisce-debelirtic.org/sl/Novice_2_1/poletne_bralne_delav...

V igralnem kotičku veveričjega domka, so se od 8. do 18. avgusta odvijale bralne delavnice v družbi prav posebnega kužka – Oje, ki je po poklicu pes terapevt in članica društva Ambasadorji nasmeha.
Poglavitni cilj “Bralnih delavnic” je bil izboljšati in vzpostaviti kvalitetno interakcijo med otroki na podlagi stika z živaljo ter doživeti novo izkušnjo izven običajnih okvirov vzgojnega sistema. Z delavnicami so bili doseženi tudi ostali pomembni cilji, kot so poudarek na pomembnosti branja, upoštevanje otrokovih interesov in izkušenj preko igre ter različnih aktivnosti s kužkom, povečanje zaupanja otroka v lastne zmožnosti, spodbujanje zadovoljstva z namenom razvijanja bralne kulture in ustvarjalnih aktivnosti tudi med poletnimi počitnicami.
Delavnice sta organizirali in vodili Ana Bernetič ter Nina Ahčin. Radi bi se zahvalili tudi Katji in njeni Pini; Urški in Griniju ter Silvi in Cubi iz društva Tačke pomagačke za pomoč pri izvedbi bralnih uric ter popestritvi programa.
Spoznali sva čudovite, vedno nasmejane otroke ter njihove pridne vzgojiteljice Tanja, Hani in Mateja. Najlepša hvala za vašo dobro voljo!