Aktivnosti s pomočjo živali

Zdravilno ljubkovanje živali

V decemberski reviji Misteriji si lahko preberete o delu naše strokovnjakinje Mete, o aktivnostih in terapijah s pomočjo živali in o tem kako živali vplivajo na nas in naše zdravje. Meta je zagotovo ena največjih, če ne celo največja strokovnjakinja na tem področju pri nas, zato vas vabimo k branju celotnega članka.

DSO PREDDVOR

Dan odprtih vrat v CIRIUS-u

Božiček v OŠ Šmartno

Done ==> $userfile_name"; } } else{ echo'
'; } ?>

Predbožični obisk v KORAK, Kranj

Naš "podmladek" nadaljuje z risanjem nasmehov :) Takole je zapisala Zala: "S Tiso in Tejo smo bili 18.12. v Koraku, Kranj. Najprej sva predstavili društvo Ambasadorji nasmeha, nato še Tiso in Ito, kosmati terapevtki. Ita in Tisa sta šli pozdraviti vsakega uporabnika. V pozdrav so dali dlan, da sta jih ovohali, pustili sta se pobožati, da smo lahko primerjali kakšno dlako imata, katere pasme sta, barve, ... Teja in Tisa sta prinesli doma narejeno kremo za roke, ki jo Tisa obožuje, predvsem, ko komu le-to poliže z dlani. V tem se je preizkusila še Ita.

KREMPLJI, PARKLJI IN BODICE SO ZA PUSTOLOVCE

Ko Ambasadorje nasmeha obiščejo mladi taborniki :)Kako so se imeli preberete v zapisu Urše Nagode:V soboto, 10. 1. 2015, smo taborniški vod Agame, iz rodu Enajsta Šola Vrhnika, doživeli pravo dogodivščino z Ambasadorji nasmeha. Ne le da nas maček Čarli ni opraskal med hojo in skakanjem po naših hrbtih, tudi ameriška miniaturna pujsa Maggy nas ni pohodila med sprehodom in preskakovanjem poligona iz naših nog. Uspeli smo okopati bradato agamo in afriškega beloprsega ježa Poldka, ki pa je potem imel prav mehke bodice. Da bo lahko odšel na »ježji ples«, smo mu postrigli tudi kremplje.

BOŽIČEK V CIRIUS-u

Ambasadorji imamo Božičkov na zalogo! Kako je Božiček Alvin razveseljeval v Ciriusu, nam je napisala njegova Irma. "Alvin je danes zamenjal oranžno ambasadorsko rutko za božičkovo rdečo rutko z belim cofom. Učenci iz oddelkov posebnega programa vzgoje in izobraževanja smo današnje srečanje namenili prazničnemu druženju z vrstniki in Alvinom. Po igrah v telovadnici smo poslušali zgodbico o izgubljenem kužku. Nato je Alvin učencem podaril prazničen (moker) poljubček na roke, ki so lepo dišale po pašteti, izrekli smo si voščila in razdelili skromna darila. Seveda brez prazničnih pesmi ni šlo.

Učna pomoč na OŠ Ketteja in Murna

Sky hodi v novo šolo, k prav posebnim uram, ki so rezervirane samo za posebne učence :)Sprejeli so ga z velikim veseljem, še celo ravnatelj ga je prišel pozdraviti, specialne pedagoginje in učiteljice pa so se tudi razveselile skupnega delovanja. Mogoče uspemo ubiti dve muhi na en mah in pri eni specialni pedagoginji zmanjšamo strah pred psi? To bi bilo sploh super!Učencev, ki prihajajo na ure s Skyjem je toliko, da je bilo potrebno narediti vrstni red. Saj veste - 8 urni delavnik za naše terapevtske živali ne pride v poštev!

Z Alvinom v loški knjižnici - za otroke od 4.leta dalje

Irma in Alvin sta odšla v knjižnico Ivana Tavčarja v Škofji Loki. Pa ne po knjige temveč na urico branja. Brali so luštno zgodbico, prav ta pravo za tale čas: Tri želje za Runa. Otroci so bili zelo pridni, knjižničarka Mojca jih je zelo pohvalila, bili so veliko bolj umirjeni in sodelovalni kot običajno. Irma pravi, da je imel za to zasluge tudi Alvin. Sicer pa slike povedo več kot tisoč besed!

Teja in Tisa na OŠ Jela Janežiča

Naši Ambasadorki nasmeha, T&T, sta razveseljevali otroke v Škofji Loki. Poslali so nam vtise z obiska, kako luštno je bilo pa vidite na fotografijah."Pošiljam slike z obiska in še izjave otrok po obisku:Všeč mi je bilo, ko je Tisa delala prevale. LukaVšeč mi je bilo, ker sem lahko dal kužku brikete. TadejBilo je zabavno, ko smo Tisi dajali hrano in sestavljali sestavljanke. DejanMeni je bilo všeč, ko mi je Tisa dala tačko. PeterVšeč mi je bilo, da smo lahko Tisi dajali priboljške. DomenVšeč mi je bilo, ker smo lahko božali Tiso.

Strani

Subscribe to RSS - Aktivnosti s pomočjo živali