Bralne urice s psi

Učna pomoč na OŠ Ketteja in Murna

Sky hodi v novo šolo, k prav posebnim uram, ki so rezervirane samo za posebne učence :)Sprejeli so ga z velikim veseljem, še celo ravnatelj ga je prišel pozdraviti, specialne pedagoginje in učiteljice pa so se tudi razveselile skupnega delovanja. Mogoče uspemo ubiti dve muhi na en mah in pri eni specialni pedagoginji zmanjšamo strah pred psi? To bi bilo sploh super!Učencev, ki prihajajo na ure s Skyjem je toliko, da je bilo potrebno narediti vrstni red. Saj veste - 8 urni delavnik za naše terapevtske živali ne pride v poštev!

Z Alvinom v loški knjižnici - za otroke od 4.leta dalje

Irma in Alvin sta odšla v knjižnico Ivana Tavčarja v Škofji Loki. Pa ne po knjige temveč na urico branja. Brali so luštno zgodbico, prav ta pravo za tale čas: Tri želje za Runa. Otroci so bili zelo pridni, knjižničarka Mojca jih je zelo pohvalila, bili so veliko bolj umirjeni in sodelovalni kot običajno. Irma pravi, da je imel za to zasluge tudi Alvin. Sicer pa slike povedo več kot tisoč besed!

Tanja in Sali na obisku v OŠ Šmartno

Naši članici Tanja in Sali sta začeli z rednimi obiski v OŠ Šmartno. Vsak ponedeljek ju pričakajo učenci, ki imajo težave z branjem. Med bralnimi uricami pa je tudi čas za sprostitev s Salso oziroma krajše, Sali.

BEREMO S PSIČKO LIZO

Članek naše članice Mete Magister Derlink je bil objavljen v reviji Vzgoja in izobraževanje, Zavoda RS za šolstvo. Bravo Meta in Liza !

Beremo z Lizo

Naša članica Meta dela v OŠ Dravlje in z njo v šolo hodi tudi njena zvesta Liza, kjer pomaga učencem s težavami pri branju. 

Naša Oja se je upokojila

Nekaj slik iz časov, ko sta Oja in njena Nina pridno obiskovali uporabnike v CIRIUS Kamnik in prinašali nasmehe.

Bralne urice na OŠ Dravlje

Naši članici Meta in njena psička Liza z druženjem z učenci v šoli in bralnimi uricami pomagata otrokom pri branju ter pri odpravi strahu pred psom. Poleg šolskih obveznosti sta pridni tudi za vikende, ko se družita z deklico, ki se boji psov. Prvi strah je že premagan, saj so pretekli vikend pekli piškotke vsi, tudi Liza. No, Liza je bila bolj nadzorni ;)

Pouk s psičko Ojo

Ambasadorka Oja

Naši članici Nina in Oja sta bili celo šolsko leto zelo pridni. Zdaj sta nam pa še poslali kako je bilo v Radencih, kjer so imeli Usposabljanje za realizacijo ciljev Bralna pismenost, kjer sta predstavili projekt Pouk s psičko Ojo.

PSIČKA OJA NA OBISKU

PSIČKA OJA NA OBISKU

Strani

Subscribe to RSS - Bralne urice s psi