Terapije s pomočjo živali

Zdravilno ljubkovanje živali

V decemberski reviji Misteriji si lahko preberete o delu naše strokovnjakinje Mete, o aktivnostih in terapijah s pomočjo živali in o tem kako živali vplivajo na nas in naše zdravje. Meta je zagotovo ena največjih, če ne celo največja strokovnjakinja na tem področju pri nas, zato vas vabimo k branju celotnega članka.

PROJEKT TERAPEVTSKI PES V RAZREDU

Ponosni predstavljamo delo naše Irme in Alvina c CIRIUS Kamnik. Bravo Irma in Alvin za tako požrtvovalno delo in risanje masnehov! Z vama uporabniki bolje napredujejo pa še fletno jim je! https://www.youtube.com/watch?v=ssqDADzSAiQ&feature=share

DSO PREDDVOR

Dan odprtih vrat v CIRIUS-u

BOŽIČEK V CIRIUS-u

Ambasadorji imamo Božičkov na zalogo! Kako je Božiček Alvin razveseljeval v Ciriusu, nam je napisala njegova Irma. "Alvin je danes zamenjal oranžno ambasadorsko rutko za božičkovo rdečo rutko z belim cofom. Učenci iz oddelkov posebnega programa vzgoje in izobraževanja smo današnje srečanje namenili prazničnemu druženju z vrstniki in Alvinom. Po igrah v telovadnici smo poslušali zgodbico o izgubljenem kužku. Nato je Alvin učencem podaril prazničen (moker) poljubček na roke, ki so lepo dišale po pašteti, izrekli smo si voščila in razdelili skromna darila. Seveda brez prazničnih pesmi ni šlo.

Mini v Kinologu

V zadnjem Kinologu lahko preberete kakšen je irski seter kot terapevtski pes. Maneken na fotografijah je naš ambasador Mini. Vabimo k branju!

Učna ura s psom - POSNETEK

Še enkrat - Iris in Loesje ! https://www.youtube.com/watch?v=HPrk4R7B_Dg

Kuža Ter na obisku v vrtcu Mojca, v RO

V letošnjem letu sta k nam prihajala vodnica psa Branka in njen kuža Ter. Ob četrtkih dopoldne nas je obiskoval Ter z Branko v vrtcu Mojca v razvojnem oddelku. Vedno smo se imeli zelo lepo in čas, ki smo ga preživeli skupaj je zelo hitro minil.

Učna ura s psom - predavanje in prikaz

Naša Iris in Loesje pomagata pri učenju :) Več o tem si lahko pogledat na http://www.dos2-lendava.si/index.php?option=com_content&view=article&id=...

Obisk v DSO Ribnica

Lepo sončne dopoldne nam je omogočilo, da so oskbovanci doma popeljali Viki tudi po terasi. Ni manjkalo smešnih prizorov, do izjave oskrbovanca: Ne, ne bom je peljal, nimam časa." Seveda jo je, nekaj pa je moral reči...Med oskrbovanci je prišlo kar do tekmovanja,  kdo bo prijazno psičko popeljal večkrat naokrog. Za spremstvo je bilo dobro poskrbljeno, predvsem smo bili pozorni, ker imajo mnogi med njimi težave z ravnotežjem.Tudi česanje Viki jim ni delalo prevelikih težav, nekaterim je pomagal Mišo, pa je šlo.

Strani

Subscribe to RSS - Terapije s pomočjo živali