PRVI OBISK V DSO KRANJSKA GORA

Naša članica Špela je imela prvi obisk pri starostnikih doma v Kranjski gori. Kako je potekalo si lahko preberete v nadaljevanju. 

Pozdravljeni!
 
Danes sva bila z Louisom prvič na predstavitvenem obisku v DSO v Kr. Gori in v eni uri se je zgodilo toliko mini situacij, ob katerih sem skoraj onemela, da bi jih rada delila z vami - bistvo vseh situacij je dejstvo, kako prav in super ste vsebinsko izpeljali seminarje in predvsem tečaje za delovne pare v smislu opozarjanja na prigode, ki se lahko pripetijo. 
 
Torej - po prvih nekaj metrih iz avle proti prvemu oddelku (dementni) Louis pikira z gobčkom v tla, pospeši po ravnokar zloščenih tleh in potem si lahko predstavljate, kako sva  skoraj "letela" proti dementnemu oddelku. Ne vem, kaj so imeli po tleh (baje so bile ravno malo prej čistilke na delu), toda Louis je bil vsaj 10 minut totalno odsoten. 
In ja, seveda, na dementnem oddelku v 10 minutah vsaj 5krat ponovit, kdo sva že in zakaj sva tukaj :)
 
Potem pa še gospa iz nekega drugega oddelka - ko je zaslišala, da sva prišla v skupni prostor, jo je od navdušenja skoraj po luftu prineslo (naslednjič bo po moje že brez hojice), njena prva dva stavka pa sta bila: "Joj, kako si lušten kuža - nekaj imam zate, veš, sem ti pri zajtrku vzela, na!" In na mah privleče v robček zavite koščke kruha ter nekaj suhe salame :) 
Jaz pa sama pri sebi skoraj v krohot v smislu "ne me zezat" - točno o takih situacijah so govorili na tečaju in jaz nabašem na skoraj vse to že na prvem obisku" :)
 
Skratka, bilo je izjemno poučno za vse udeležence, razveseljujoče in čohajoče :)
 
Hvala vsem v društvu, da ste nas tako dobro pripravili na marsikatero prigodo - seveda pa nikoli ne moreš vsega predvideti in vedno znova se je potrebno prilagajati in biti iznajdljiv. 
 
Lep pozdravček iz že skoraj zasnežene Kranjske Gore

Špela K.