Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali, AMBASADORJI NASMEHA

Smo prvo slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali, saj delujemo že od leta 2004. Ime Ambasadorji nasmeha najbolje predstavi naše poslanstvo - kamorkoli pridemo, želimo vzbuditi nasmeh na obrazu, pa čeprav le za trenutek, saj ga v ozadju večkrat spremlja huda bolečina, žalost in osamljenost. Društvo je prostovoljsko neprofitno društvo v javnem interesu.

Zavedamo se odgovornosti, ki jo nosimo, zato so naši pari (tako psi terapevti kot vodniki) preverjeni: par mora opraviti poseben preizkus, terapevtski pes pa je vsako leto zdravstveno pregledan in testiran na naših preverjanjih aktivnih članov. Tudi to je razlog za naše uspešno delovanje v ustanovah kot so OŠ Jela Janežica, CIRIUS Kamnik, CIRIUS Vipava, OŠ Majde Vrhovnik, OŠ Šmartno, RO Murgle vrtca Kolezija, RO Mehurčki, vrtca Ciciban, Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana, DSO Preddvor, DSO Kamnik, DSO Taber, DU Podbrdo itd.

Organiziramo izobraževalne seminarje, strokovna predavanja, predstavitvene obiske v ustanovah z namenom širjenja in zagotavljanja kvalitetne terapije in aktivnosti s pomočjo živali v Sloveniji.
Naš cilj je doseči, da se terapija in aktivnosti s pomočjo živali ustalijo in izvajajo kot priznana oblika pomoči v zdravstvu, šolstvu in na drugih primernih področjih.